Mother Nature Projekt

A projekt honlapja

Pilot tréning Terényben (2018. július)

A Mother Nature projektben június 26. és július 1. között tartottuk azt a pilot tréninget, amelyen 5 országból 15 anyukával jártuk be Joseph Campbell Heroes’ journey elméletét alapul véve az “Anya útját”, melynek során művészeti, természetalapú és nemformális tréningmódszerekkel segítettük a résztevők saját magukhoz, az anyaságukhoz és egymáshoz való kapcsolódását, és a tapasztalataik jövőbeli gyakorlatba ültetését. Az egyesületünkkel a résztvevők ismerkedését, kapcsolódását segítettük a közös alkotással, illetve egy méhmeditációval, és az arról való alkotással a női szerveinkhez, a női forráserőhöz kapcsolódtunk. A résztvevő anyák hazatérve általuk koordinált, szervezett anyacsoportokkal fogják alkalmazni a tanultakat.

Partnerség az anyák támogatásáért:
Közösségi művészeti workshop a Hello Anyu! kávézóban (2018. április)

Április 7-én egy nagyon tartalmas egésznapos programmal indult útjára Magyarországon az a nemzetközi “Mother nature” (Anyatermészet) projekt, amelyben egyesületünkkel partnerek vagyunk. A projekt célja, hogy a 6 partnerszervezet módszereire építve kidolgozzunk egy vegyes módszertant kisgyermekes anyák segítésére, melyben a természet, a permakultúra, a művészetek és a Pandora Egyesület Heart of Change projektjében kidolgozott módszertana lesz a fő eszközünk. A módszertannak lesz olyan része, amit az anyák önállóan is használhatnak egyénileg, olyan része, amit szakemberek anyák csoportjával, illetve felkészített anyák anyatársakkal.
Április 7-én a Helló Anyu Kávézóban meghívott szakértők anyasággal kapcsolatos nagyon gazdag fórumbeszélgetése után tartottunk egy alkotóműhelyt Esztivel, melynek során a résztvevő nők kapcsolódhattak az anyaméhükhöz, montázst készíthettek róla, majd egy szabad festés keretében kifejezhették a legfőbb érzéseket, gondolatokat, képeket, amik a nap során felszínre jöttek bennük. Jó érzésekkel, sok tanulsággal zártuk a programot. Legfőképp azzal, hogy a nők mennyit tudnak egymásnak segíteni, akár csak a jelenlétükkel, a történeteik megosztásával-meghallgatásával.