Murálfestés a Hétágfa Egyesülettel

Az Erősödő Civil Közösségek program által támogatott ActivArte újratöltve c. projektünk keretében a második helyi akció is megvalósult Pajor Zsófi vezetésével. Zsófi a Hétágfa Egyesülettel együttműködve kistótfalusi és harkányi gyerekekkel és helyi felnőttekkel készített egy gyönyörű falfestményt Kistótfaluban a Hétágfa által létrehozott tanösvény kiinduló- és egyben a tanösvényre hangoló pontjaként. A falfestmény előrevetíti a tanösvény állomásait, melyek az 5 elem (fa, föld, tűz, víz, levegő) köré szerveződnek.

“Két napot volt szerencsém eltölteni Kistótfalun a Murál Morál képviseletében a Hétágfa meghívására.
Nagyon mozgalmas volt a két nap, ismerkedtünk, alkottunk, ötleteltünk, majd másnap kora reggeltől már indult a falfestés. Megküzdöttünk a 34 fokos tűző napsütéssel, s a sok helyi és harkányi gyerek és felnőtt segítségének és a kitartó munkának köszönhetően csodaszép fal jött létre rekordidő alatt.
A fal különlegessége, hogy a tervezés minden résztvevőjének munkájából bekerült egy-egy ötlet a közös képbe. Öröm volt megismerni a Hétágfa elhivatott közösségét és jó volt látni a fal kedves fogadtatását a helyiek között. Nekem azért volt még különösen fontos ez a két nap, mert régen vettem már részt falfestésben, és jó érzés volt megtapasztalni újra a közös alkotás örömét, erejét.
Úgy gondolom, nagyon büszke lehet a falu, hogy egy ilyen mesés fallal rendelkezik, amely egy kis közösség munkáját dicséri.” – írta Pajor Zsófi.