ActivArte – közösségi művészeti képzés

Háromnapos képzésünkön a résztvevők olyan egyszerű művészeti eszközöket sajátíthatnak el gyakorlati saját élményen keresztül, melyek könnyen és hatékonyan alkalmazhatók csoportokkal közösségfejlesztés, személyiségfejlesztés, véleményformálás, társadalmi integráció céljára.

A vizuális művészeti eszközök közül az egyesületünk által 12 éve használt Murál Morál Módszerből kaphatnak ízelítőt a résztvevők, melynek részeként megismerkedhetnek a nagyképfestéssel, a plakátalkotással, a kreatív írással és egyszerű graffiti technikákkal.

Foglalkozunk mozgásos és egyszerű részvételi színházi technikákkal is, melyek segítségével rövid idő alatt létrehozhatók látványos, érzelmeinket megmozgató, a csoportkohéziót hatékonyan támogató produkciók.

Mivel a képzés célja, hogy a résztvevők helyi közösségeikben alkalmazzák is a tanultakat, ezért a képzés részeként kapcsolódunk majd a városi környezetünkhöz, akciót tervezünk és valósítunk meg, aminek a tanulságaira építve mindenki megtervezheti majd saját helyi akcióját is.

A képzésen való részvételhez semmilyen előzetes művészeti képzettség, különös tehetség nem szükségeltetik, a közösségi művészeti alkotófolyamatokban összeadódnak a különféle tudások, mindenki fontos része az egésznek, mindenkinek fontos helye és szerepe van a folyamatban.

A képzés az Erősödő Civil Közösségek által támogatott „ActivArte – művészetekkel a helyi közösségek aktiválásáért” c. 8 hónapos projektünk egyik eleme, melynek célja, hogy a képzésen átadott tudás alkalmazásával helyi akciók valósuljanak meg a résztvevők által, ezért számunkra fontos, hogy aki jelentkezik, az vállalja, hogy akár a saját szervezetével, akár egy másik közösséggel/szervezettel társulva 2019 októberig megvalósít egy helyi akciót, amihez az egyesületünk támogatást nyújt.

Képzési időpontok és helyszínek:

2019. május 17–19.  9:00–18:00 – Pécs, Civil Közösségek Háza
Regisztráció határideje: május 10.

2019. május 31–június 2.  9:00–18:00 – Kaposvár
Regisztráció határideje: május 24.

Képző:
Katona Krisztina, közösségfejlesztő és -szervező, közösségi művészeti szakember

A részvételhez a következő regisztrációs linken várjuk a jelentkezést: ActivArte képzés regisztráció

A részvétel feltétele továbbá 3000 Ft részvételi díj befizetése a pécsi képzés esetében 2019. május 13-ig, a kaposvári képzés esetében 2019. május 27-ig a következő bankszámlaszámra:
Murál Morál Egyesület 50800111-11212164
A megjegyzés rovatba kérjük beírni:
„ActivArte képzés – Pécs vagy Kaposvár”

Támogatónk az Erősödő Civil Közösségek