Közösségi művészeti alapképzés Pécsen

Háromnapos képzésünkön a résztvevők olyan egyszerű művészeti eszközöket sajátíthatnak el gyakorlati saját élményen keresztül, melyek könnyen és hatékonyan alkalmazhatók csoportokkal közösségfejlesztés, személyiségfejlesztés, véleményformálás, társadalmi integráció céljára.

A vizuális művészeti eszközök közül az egyesületünk által 12 éve használt Murál Morál Módszerből kaphatnak ízelítőt a résztvevők, melynek részeként megismerkedhetnek a nagyképfestéssel, a plakátalkotással, a kreatív írással és egyszerű graffiti technikákkal.

Foglalkozunk mozgásos és egyszerű részvételi színházi technikákkal is, melyek segítségével rövid idő alatt létrehozhatók látványos, érzelmeinket megmozgató, a csoportkohéziót hatékonyan támogató produkciók.

Mivel a képzés célja, hogy a résztvevők helyi közösségeikben alkalmazzák is a tanultakat, ezért a képzés részeként kapcsolódunk majd a városi környezetünkhöz, akciót tervezünk és valósítunk meg, aminek a tanulságaira építve mindenki megtervezheti majd saját helyi akcióját is.

A képzésen való részvételhez semmilyen előzetes művészeti képzettség, különös tehetség nem szükségeltetik, a közösségi művészeti alkotófolyamatokban összeadódnak a különféle tudások, mindenki fontos része az egésznek, mindenkinek fontos helye és szerepe van a folyamatban.

A képzés az Erősödő Civil Közösségek által támogatott „ActivArte újratöltve – művészetekkel a helyi közösségek aktiválásáért” c. 12 hónapos projektünk egyik eleme, melynek célja, hogy a képzésen átadott tudás alkalmazásával helyi akciók valósuljanak meg a résztvevők által, ezért számunkra fontos, hogy aki jelentkezik, az vállalja, hogy akár a saját szervezetével, akár egy másik közösséggel/szervezettel társulva 2020 októberéig megvalósít egy helyi akciót, amihez az egyesületünk támogatást nyújt.
https://muralmoral.hu/activarte-kozossegi-muveszeti-kepzes/

A képzés időpontja:
2020. január 31–február 2. 9:00–18:00 – Pécs
(Civil Közösségek Háza, 7624 Pécs, Szent István tér 17.) Új Nemzedék terem
Regisztráció határideje: január 22.

Képző:
Katona Krisztina, közösségfejlesztő és -szervező, közösségi művészeti szakember

A RÉSZVÉTELHEZ A KÖVETKEZŐ REGISZTRÁCIÓS LINKEN VÁRJUK A JELENTKEZÉST:
https://docs.google.com/forms/d/1VFz4hm8PSntCfT6oxv3Qh-t1Py5ppsD5IFrU2psm9A4

A részvétel feltétele továbbá 7000 Ft részvételi díj befizetése 2020. január 28-ig a következő bankszámlaszámra:
Murál Morál Egyesület 50800111-11212164
A megjegyzés rovatba kérjük beírni:
„ActivArte újratöltve”


A képzés befogadóképessége maximum 20 fő, így a jelentkezési sorrendet a részvételi díj befizetése határozza meg.
A képzés pénteki és szombati napján mindenkinek önállóan kell gondoskodnia az ebédről, vasárnap pedig pizzaebédet rendelünk. Mindhárom nap alatt büfét biztosítunk, a szünetekben lesz tea, kávé, víz, apró falatkák, gyümölcs.